Brezplačno svetovanje

Če se želite prijaviti na brezplačno svetovanje za Sentis testiranje, kliknite tukaj.

Preberite več

 
 
 

Kdaj je pravi čas za testiranje?

Dr. Mary-Claire King, odkriteljica povezave med BRCA geni in nagnjenostjo pacient k raku na dojki in jajčnikih, pravi takole (povzeto po intervjuju):

"Verjamem, da bi vsaka ženska po 30. letu starosti morala imeti omogočeno testiranje genov BRCA1 in BRCA2. Polovica žensk s prisotno mutacijo BRCA1 ali BRCA2 namreč nima nobenega bližnjega sorodnika z boleznijo in sploh ne ve, da so nosilke bolezenske mutacije."


Kar utemeljuje z naslednjim:

"Vsaka bolnica za rakom, ki je odkrita, ko je rak že razvit, je spodletel poskus za njegovo preprečitev."

 

Zakaj bi se testirali s testom SENTIS?

S testom SENTIS lahko preverite prisotnost bolezenskih mutacij, za katere vemo, da imajo lahko neposreden vpliv na vaše zdravje. Vedenje o prisotnosti/odsotnosti mutacije je pomembna informacija tako za nas kot tudi za naše bližnje. Bolj zgodaj ko opravite testiranje, prej lahko uvedete potrebne spremembe. Več o napotkih, kakšne so vaše možnosti po opravljenem testu, lahko najdete tukaj.

Na spodnjem grafu lahko vidite primerjavo preživetja pri ljudeh, kjer je bil rak odkrit v bolj začetni fazi in v poznejših fazah. Zgodnejša kot je faza odkrivanja, boljše možnosti imamo za zdravljenje raka. To je še dodaten razlog za zgodnje testiranja in presejalne teste takoj po 30. letu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.