Brezplačno svetovanje

Če se želite prijaviti na brezplačno svetovanje za Sentis testiranje, kliknite tukaj.

Preberite več

 
 
 

Potek testiranja

Test Sentis vam na podlagi vaše genetske predispozicije poda oceno tveganja za razvoj dednega raka na dojki in jajčnikih.


1. korak: posvet pri zdravniku in naročilo testa

Z vašim osebnim zdravnikom se dogovorite za posvet glede Sentis genetskega testiranja. Na podlagi zgodovine rakavih obolenj v vaši družini in tveganju za obolenje za katerim od dednih rakov se lahko odločite kateri SENTIS paket bi bil pravi za vas.

 

2. korak: odvzem vzorca

SENTIS Basic in Standard sta enostavna testa, ki za vzorec zahtevata le 2ml sline, ki se odvzame v za to pripravljen zbiralnik. Zbiralnik vzorca oddate pri vašem zdravniku in hkrati izpolnite testno dokumentacijo.

 

3. korak: pošiljanje vzorca

Po odvzemu je vzorec poslan v partnerski laboratorij, kjer opravijo analizo. Tam najprej iz vzorca sline izolirajo DNK in jo nato analizirajo z najnovejšimi metodami masovnega paralelnega sekvenciranja.

 

4. korak: prejem rezulatov in poročilo

Sledi analiza genomskih zaporedij ter primerjava z referenčnimi geni, kar privede do ugotovitev o prisotnosti/odsotnosti mutacij v preiskovanih genih. V primeru zaznanih mutacij so le-te klasificirane v različne razrede vpliva na razvoj bolezni. Rezultati celotne analize skupaj z interpretacijo so nato poslani zdravniku, ki vas je napotil na testiranje. V primeru zaznanih bolezenskih mutacij vam je na voljo genetsko svetovanje.

 

Rezultati testiranja so navadno na voljo v štirih tednih po odvzemu vzorca.
 
 
 

Potek analize

 
 • Posvet pri zdravniku in naročilo testa Več »
   

  Posvet pri zdravniku in naročilo testa

   
 • Odvzem vzorca sline Več »
   

  Odvzem vzorca sline

   
 • Pošiljanje vzorca v laboratorij Več »
   

  Pošiljanje vzorca v laboratorij

   
 • Poročilo in rezultati Več »
   

  Poročilo in rezultati

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.